Hirdetmények

Kedves betegeink!

PLUSSZ OLTÓPONTOS LEHETŐSÉG EGÉSZSÉGESEKNEK IS!!
Lehetőseget kaptunk további AstraZeneca oltásra, kérem jelezzen itt az Erodium felületén vagy írjon emailt (hamorine.ke@gmail.com), az alkalmasságát ellenőrizzük, és rövid határidővel tudunk előre láthatóan oltást biztosítani a hajdúböszörményi szakrendelői oltóponton. Beleegyező nyilatkozatot, kérem vigyen magával, szükség esetén csatoljuk válasz emailünkben. AZ OLTÁSOK IDŐPONTJA 2021. 04.13-14-e lesz, pontos időpontról értesítést fog kapni az oltóponttól, jelentkezési határidő, 2021.04.10. szombat!

Kovács Erzsébet, háziorvos
Tisztelt Páciensünk!

Elindult az oltás praxisunkban is előzetesen regisztrált pácienseink részére. Jelenleg 55 adag kínai Sinopharm oltóanyag áll rendelkezésre, mellyel kapcsolatosan EMAIL-es érdeklődésük esetén időpontot adunk (hamorine.ke@gmail.com). Tájékoztatjuk, hogy arról, hogy a későbbiekben más típusú oltóanyag is rendelkezésre áll-e, erről jelenleg nincs egyéb információnk.

Kérjük, hogy legkésőbb 02.25. csütörtök délután 16 óráig jelentkezzenek a 60 év feletti regisztrált pácienseink, azonban felhívjuk a figyelmét, hogy a jelentkezés sorrendiségét, a kapott időpontot a fennálló krónikus betegségek típusa, mértéke is befolyásolja!

Az oltást nem veheti fel jelenleg, amennyiben: idült betegsége akut fellángolását tapasztalja, lázas állapot, bármilyen fertőzéses betegségre utaló tünet - pl orrfolyás, köhögés, vizeletcsípés stb, áll fenn.

Kérjük, hogy lehetőség szerint NE telefonáljon, mert vonalaink rendkívül túlterheltek, köszönjük megértését, várjuk jelentkezését!

Üdvözlettel, Kovács Erzsébet háziorvos, Pápista Mariann, asszisztens
TISZTELT PÁCIENSEINK!


AZ INFLUENZA ELLENI VÉDŐOLTÁS MEGÉRKEZETT RENDELŐNKBE, MELY MINDEN IGÉNYLŐ SZÁMÁRA TÉRÍTÉSMENTES!

KÉREM, HOGY MEGSZOKOTT ELÉRHETŐSÉGEINKEN IDŐPONTOT OLTÁSRA IS KÉRJENEK!

ÜDVÖZLETTEL: DR. KOVÁCS ERZSÉBET
Kedves praxisbetegeink!

1. A járványügyi veszélyhelyzet enyhülése kapcsán a vezetői engedélyek érvényesítéséhez szükséges orvosi alkalmassági vizsgálatokra való bejelentkezés lehetőségét is megnyitjuk az Önök részére.

2. Csütörtökönként 11-12 óráig a kismamák háziorvosi/belgyógyászati/EKG/rizikóbesorolási vizsgálata történik, időpontot erre az időszakra csak számukra biztosítunk! Kérjük a kismamákat, hogy csak a nőgyógyászati alacsony/magas rizikóbesorolásuk birtokában jelentkezzenek be!

3. A kismamák, a jogosítvány alkalmassági vizsgálat és más orvosilag indokolt személyes vizsgálat - a sürgős szükség esetét kivéve - előzetes időpontegyeztetés alapján történik, jóváhagyást követően az asszisztens vagy az orvos által.

4. SZEMÉLYES VIZSGÁLATRA JÓVÁHAGYÁST KÉRHETNEK EMAILBEN: hamorine.ke@gmail.com VAGY AZ ERODIUM RENDSZEREN KERESZTÜL, HA EZ NEM LEHETSÉGES, AKKOR TELEFONON.

5. HA SZEMÉLYES VIZSGÁLATUK JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLT, KÉRJÜK MASZKOT ÉS KESZTYŰT HOZZANAK MAGUKKAL ÉS MINDEN ESETBEN AZ ELEKTRONIKUS BEJELENTKEZÉST HELYEZZÉK ELŐTÉRBE!

6. A telefonvonalaink rendkívül leterheltek, emiatt türelmüket kérjük, és emiatt is javasoljuk a fenti bejelentkezési lehetőségeket, ahol továbbra is igényelhetik állandó gyógyszereik elektronikus felírását.

SÜRGŐS SZÜKSÉG/AKUT ÉLETVESZÉLY ESETÉN TERMÉSZETESEN TOVÁBBRA IS A 112 HÍVANDÓ!

Megértésüket köszönjük, a rendelő dolgozói
Kedves Betegeink!

Fontos szabályok az egészségügyi ellátás újraindulásával kapcsolatban:

A háziorvosi és az ambuláns szakorvosi ellátások csak előre egyeztetett időpontban, előzetes konzultáció után vehetők igénybe
1 órát a sürgős vizsgálatoknak tartunk fenn.

Előfordulhat, hogy forgalomtól függően, nem sürgető helyzetben aznapi időpontot nem tudunk adni, megértésüket köszönjük!

Az előjegyzések, csak az adott időpontban érvényesek. Ha valamilyen okból nem tud megjelenni, új időpontot kell kérni!

A korona vírus járvány terjedésének megakadályozása érdekében minden betegnek, hozzátartozónak orrot, szájat elfedő MASZK, vagy kendő viselése kötelező! Egymás között 1,5 m távolságot tartsanak!

A krónikus betegségben szenvedőknek, ha tünet és panaszmentesek, továbbra is konzultációt követően az EESZT rendszerén keresztül történik a gyógyszerek felírása.

Igazolások, keresőképtelenség, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok nem személyesen, hanem elektronikusan, vagy telefonon intézhetők. A kérések teljesítésére 5 napon belül kerülhet sor.

A szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolvány meghosszabbítását a zsúfoltság elkerülése miatt, kérem, hogy kezdeményezzék.

Nagyon köszönjük az együttműködést és kérjük szépen ezt a továbbiakban is! Mi is megteszünk mindent annak érdekében, hogy a lehetőségeken belül a lehető legjobb ellátást nyújtsuk Önöknek!
A rendelő dolgozói
VIDEÓKONZULTÁCIÓ!!
Kedves pácienseink!
Tekintettel a járványügyi helyzetre, illetve azért is, mert mindig is szívügyünknek tartottuk a fejlődést, szakmailag és az információs technológiát is beleértve, elérhetővé tettük Önöknek, hogy videokonzultációval személyesebbé tegyük az orvosi tanácsadást.
Megfelelő technológai háttér szükséges, és a szolgáltatás ingyenes.
KÉRJÜK ÉLJENEK VELE! :)
A link-re kattintva közvetlenül meg lehet kezdeni az időpontkérést!

https://medicall.cc/idopontfoglalas/haziorvosok-online/calendar-month?specializationId=800943&doctorId=27241
Kedves Betegeink!
A JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZET NEM MÚLT EL! AZ ELLÁTÁS TELEFONOS/ELEKTRONIKUS BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN TÖRTÉNIK! AMENNYIBEN SZEMÉLYES MEGJELENÉS SZÜKSÉGES, AZ KIZÁRÓLAG ELŐZETES EGYEZTETÉS, ELŐSZŰRÉS UTÁN LEHETSÉGES! MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ!
A napi betegforgalom csökkentése érdekében, acélból, hogy az egy páciensre fordított minőségi idő növekedhessen és a várakozási idő csökkenhessen, kérem, hogy fokozottan figyeljenek az állandó gyógyszerírások kapcsán, hogy az 1-3 havi igényük EGYSZERRE történjen. Áttanulmányozva a páciensmegjelenéseket, rendkívül magas az éves megjelenések aránya/fő, mely azon páciensektől veszi el az időt és lehetőséget, akik ritkán keresik fel rendelőnket, hiszen számukra is fontos, hogy biztosítsuk az állapotfelmérés lehetőségét és az egyenlő bánásmód elvét érvényesíthessük.
A fentiek miatt, kérem, hogy elektronikusan/telefonon vegyék igénybe a betegelőjegyzést és NE SZEMÉYESEN KÉRJENEK IDŐPONTOT lehetőség szerint rendelésünkre.
A várakozási idő egyedül Önökön múlik. Ha mindannyian koncentráltan veszik igénybe a rendelést, és nem egyesével hozzák az épp elfogyott gyógyszerigényüket, akkor több idő jut a definitív ellátásra.

Megértésüket köszönjük a rendelő dolgozói:
dr. Kovács Erzsébet, oktató háziorvos, belgyógyász, foglalkozás-egészségügyi szakorvos
Pápista Mariann, szakasszisztens
Tisztelt Betegek!
AZ ESZV BELSZAKRENDELÉSÜNK elérhető: előzetes megbeszélés és szakmai indokoltság esetén, az egyénre szabott megoldással kapcsolatban keressen megszokott elérhetőségeinken!

Tájékoztatom Önöket, hogy páros héten péntekenként, (kivéve szabadság és ünnepnapok), délután 13 – 15 óráig Tb. finanszírozott belgyógyászati szakrendelésen várom kedves betegeimet időpont egyeztetéssel. A rendelés helye:
Hajdúböszörmény, Rendelőintézet, Kálvin tér 7-9. II. emelet belgyógyászati szakrendelés

Bejelentkezés: központi tel: 52/560-130, vagy a háziorvosi rendelő elérhetőségeinken

Szakorvosi javaslatok, műtét előtti belgyógyászati véleményezés, kismamák belgyógyászati vizsgálata, EKG, szakrendelésről indikálható belgyógyászati labor- és képalkotó (Doppler, CT, MR) vizsgálatok, gyógyszerbeállítások és gondozás

Érdeklődési kör: általános belgyógyászati diagnosztika, véralvadási zavarok, infertilitás és spontán magzati veszteség belgyógyászati háttere, cukorbetegség, bőrtünetek belszervi okai, ritka betegségek

Dr. Hámoriné Dr. Kovács Erzsébet, belgyógyászat,
háziorvostan és foglalkozás-egészségügyi szakorvos
Kedves Pácienseink!

Időpontfoglalás rendelőnkbe a sürgős esetek kivételével továbbra is szükséges!

Az Erodium Rendszer adatainak felhasználásával örömmel közöljük kedves pacienseinkkel, hogy a rendszer behívási adatai azt mutatják, hogy egy magyarországi (házi)orvosi rendelőben
- előzetes időpontfoglalás nélkül az átlagos várakozási idő 33 perc (n= 286.830 fő)
- foglalt időpontra érkezők átlagos várakozási ideje 18 perc (n= 59.326 fő)
Rendszerünk használatával Önnek nem jelent problémát az előzetes időpontfoglalás, hiszen ezt megtehetik
-a várótermi terminálon keresztül
-egyedi honlapunkon keresztül
-az Erodium központi honlapon keresztül, és
-a rendelői telefonról is!

A járványhelyzet várható enyhülésével is fenntartjuk az időpontfoglalás szükségességét, hiszen szeretnénk a várótermi zsúfoltságot tovább csökkenteni, nyugodtabbá, szabályozottabbá, kulturáltabbá tenni várótermünket - kérjük, használja ki rendszeresen az Erodium Orvosi Betegirányító Rendszer minden előnyét és ajánlja ezt bejelentkező kártyával még nem rendelkező betegtársainak is!
EZ AZ ÖN HIRDETÉSÉNEK A HELYE, HIRDETÉSI IGÉNYÉT JELEZZE NEKÜNK!
Koronavírus elleni OLTÁS UTÁNI TUDNIVALÓK
Összeállította: Dr. Rékassy Balázs és Dr. Cserni István (2021. 02.25.-i verzió), lektorálta: Dr. Kovács Erzsébet
betegtájékoztató
Először is engedje meg, hogy gratuláljunk, hogy megkapta a védőoltást!

Az alábbi gyakori kérdések és válaszok összegyűjtésével szeretnénk segíteni az Ön jobb informálását.
Mi várható?
Ahogy a vírusra, úgy a védőoltásra is az emberek szervezete különbözőképpen reagál. Nem ismert még pontosan, hogy kinél vált ki heves reakciókat, és ki az, akinél nem jelentkezik esetleges mellékhatás.
Mindenesetre azt javasoljuk, hogy a védőoltás utáni 1-2 napra ne tervezzen semmilyen nehéz vagy különleges tevékenységet, fontos szellemi vagy fizikai munkát. Amennyiben szükséges lesz, előre szervezze meg, hogy legyen olyan kollégája, aki tudja Önt helyettesíteni, ha gyengébbnek érezné magát.
Javasoljuk, hogy már az oltás előtt vagy azután közvetlenül vásároljon be, legyen otthon másnapra kellő mennyiségű folyadék, ennivaló, és lázcsillapító, hányingercsillapító.
Mégis milyen mellékhatások lehetnek?
Ne csodálkozzunk, ha az oltás után pár órával gyengének, betegnek érezzük magunkat, pont, mint egy vírusos megbetegedés esetén.
Ha jelentkeznek ezek a tünetek várhatóan 1-3 nap alatt el fognak múlni, és ezek a szervezet immunválaszát jelzik. (Gondoljunk arra, mennyivel rosszabb lenne a vírust elkapni, mint ezeket a mellékhatásokat tolerálni pár napig).
Az alkalmazási előirat pontosan felsorolja a mellékhatásokat, így aki szeretné, részletesebben utána tud nézni, de az alább felsoroltak a leggyakoribbak:
• fejfájás;
• injekció beadásának helyén fellépő duzzanat, bőrpír;
• átmeneti láz, hőemelkedés;
• fáradékonyság, aluszékonyság, gyengeség;
• izomfájdalom, ízületi fájdalom;
• hasmenés;
• köhögés;
• hányinger, étvágytalanság, esetleg hányás.
Készüljön fel ezen tünetek otthoni ellátására: fájdalom/láz esetén használjon fájdalom/lázcsillapítót, hányinger/hányás esetén hányingercsillapítót! Igyon sok folyadékot! Ha fáradtnak, gyengének érzi magát, pihenjen sokat!


Most megkaptam az első oltást, mikor leszek védett?
Már az első oltás után elkezd a szervezet ellenanyagokat termelni, de igazi védettség a második (“booster”) oltás után 1-2 héttel alakul ki. Azoknál, akik az első oltást kapták meg, bizonyos fokú védettség már kb. 2 hét múlva jelentkezik, de ez gyorsan csökkenne, ha nem lenne második oltás. Ezért is kell a második oltás, amely újabb antitest termelésre készteti a szervezetet. Ezért is fontos, hogy ne feledkezzen meg a 2. oltásról!
A második oltás beadásának helye, ideje: __________________________
A második oltást is megkaptam. Most mi várható?
Sokaknál a második oltás után nagyobb immunválaszt figyeltek meg. A fent leírt mellékhatások jelentkezhetnek szintén, de lehet, hogy kicsit erősebben. Ne ijedjen meg, pár nap és el fognak múlni.
Teljes védettség csak a 2. oltás után 1-2 hét múlva érhető el. (Pontosabban oltások szerint: Pfizer: 7nap; Moderna: 14nap; AstraZeneca: 15nap; Szputnyik: 3 hét, Sinopharm: 14nap)
Megkaptam az oltást, a fenti mellékhatások nem múlnak, pedig már 2-3 nap eltelt. Mit tegyek?
Mindenképpen jelezze az orvosának, egyrészről a súlyos mellékhatásokat kötelezően jelenteni kell, másrészről előfordulhat, hogy Ön koronavírusos lett időközben, és úgy kapta meg az oltást. Ekkor sem kell megijednie, vannak ilyen esetek, fontos, hogy jelezze orvosának a történteket, és az orvosa utasítása szerint járjon el.
Jól vagyok, beoltottak, akkor mostantól nem kell maszkot hordanom?
Sajnos, ez nem igaz. Jelenleg az országos járványügyi szabályozás szerint, kötelező a maszkot hordania, mivel a nyálkahártyán változatlanul meg tudnak tapadni a koronavírus részecskék, csak a szervezet felkészült védekező reakciójának köszönhetően nem tudnak olyan mértékben a teljes szervezetben elszaporodni. Főként embertársaink védelme érdekében, de a saját védelme érdekében is változatlanul be kell tartania a járványügyi védekezés alapszabályait: távolságtartás, maszk használat, kézmosás.
Akkor mi értelme az egész oltásnak?
1. Az oltás segítségével, Önnél lényegesen kisebb az esélye, hogy súlyosan megbetegszik, és kórházba kerül, még akkor is, ha elkapja a fertőzést, várhatóan sokkal enyhébb lefolyással esik át rajta;
2. Kisebb eséllyel fertőz másokat;
3. Ha olyan társaságban van, ahol mindenki be van oltva, vagy 3 hónapon belül volt COVID-os , akkor maszk viselése nélkül is beszélgethetnek;
4. Cél, hogy minél hamarabb elérjük a nyájimmunitást, és ne hagyjunk időt a mutációk kialakulásának, a fertőzés széles körű terjedésének;
5. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a bezártságnak minél előbb vége legyen, és úgy élhessünk, mint azelőtt!
Ezért is fontos, hogy minden barátját ismerősét rábeszélje az oltásra, és legyen rá büszke, hogy Ön már beoltott!
Jó egészséget kívánunk és várjuk, hogy újra szabadon találkozhassunk szeretteinkkel!
INFLUENZA ELLENI OLTÁS!!

Tisztelt Pácienseink!

Limitált számban a Vaxigrip tetra oltás is elérhető rendelőnkben a FLUART influenza oltás mellett, mely előbbi preferálandó a következő páciensek esetében: terhesség / autoimmun betegségben / immunhiányban szenvedő vagy transzplantált beteg esetében.
Üdvözlettel: a rendelő dolgozói
Kedves Betegeink!

A laboratórium szakrendelés tájékoztatása alapján a vizsgálati
eredmények kiadása az alábbiak szerint történik:

Hétfőtől csütörtökig : 10 órakor és 13 órakor
Pénteken : 10 órakor és 12 órakor
A vizsgálati eredmények az EESZT Portálon keresztül is megtekinthetőek.
Higiéniás ajánlások
1. Mosson kezet meleg vízzel, szappannal alaposan és
gyakran!
2. Alkalmazzon kézfertőtlenítőt!
3. Korlátozza a kontaktussal járó üdvözlési formákat
(kézfogás, puszi, stb.)!
4. Ne dörzsölje a szemeit, ne nyúljon az arcához!
5. Használjon papírzsebkendőt, ha köhög vagy tüsszent!
Alkalmazza a köhögési higiénés szabályokat, használt
zsebkendőt dobja a hulladékgyűjtőbe!
6. Fertőtlenítse a gyakran használt tárgyakat, felületeket
(számítógép billentyűzet, kilincsek, stb.)!
7. Szellőztessen minél gyakrabban!
8. Lehetőség szerint kerülje a tömeget közlekedése során és
szabadidejében!
Kedves Betegeink!

Tájékoztatjuk önöket, hogy pályaalkalmassági igazolást tanfolyam elvégzéséhez foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely adhat ki 2019. január 1-tól jogszabály szerint.
TUDNIVALÓK
A SÚLYOS FOGYATÉKOSSÁGOT OKOZÓ
BETEGSÉGEK ADÓKEDVEZMÉNYÉNEK
IGAZOLÁSÁRÓL

- a vonatkozó kormányrendelet szerint a kedvezményre feljogosító igazolást csak szakambulancia vagy kórház szakorvosa állíthatja ki ideiglenesen fennálló betegség esetén pl. onkológai gondozás alatt álló daganatos betegség

- véglegesen fennálló, nem gyógyítható betegség esetén a szakambulancia vagy a kórház szakorvosának az írásos
véleménye alapján a páciens választott háziorvosa is kiállíthatja az adókedvezményhez szükséges igazolást
- az adókedvezmény igénybevételéhez nem szükséges fenti igazolás annak, akinél a fogyatékossági támogatásra való jogosultság határozatban megállapításra került (ez önmagában igazolásnak minősül)

Tehát fentiek alapján csak abban az esetben jelentkezzenek a háziorvosi rendelőnkben, az adókedvezmény igazolására, ha
- rendelkeznek a szakambulancia vagy a kórház szakorvosa által igazolt, kedvezményre jogosító betegséggel
- a szakambulancia vagy a kórház szakorvosa írásban igazolta a rendelet által megkövetelt diagnózist és annak kritériumait (súlyosság, veleszületett betegség stb.)
- a szakambulancia vagy a kórház szakorvosa igazolta, hogy adott betegség, és annak súlyossága végleges, nem gyógyítható
- Amennyiben még nem rendelkeznek ilyen szakorvosi véleménnyel, az igazolás beszerzése érdekében a
szakambulancia beutaló nélkül felkereshető!

Kedves Betegeink!

Összefoglalásképpen, tehát tájékoztatjuk Önöket, hogy súlyos fogyatékosságról igazolást abban az esetben van módunk háziorvosi rendelőben kiállítani adókedvezményhez, ha szerepel az illetékes szakambulancia ambuláns lapján, hogy végleges az állapot, az időpont, hogy mikor került diagnosztizálásra az adott betegség és a jogosultságot meghatározó diagnózis és szükség esetén, a jogszabályban meghatározott súlyossága a betegségnek megfelelően fel van tüntetve. Ideiglenes állapot esetén a szakambulanciák adnak igazolást jogosultság esetén az adókedvezmény igénybevételéhez.

A háziorvosi szakvélemény kiállításának a díja: 7200 Ft
Önkéntesség személyre szabva

A Debreceni Egyetem és a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület „Segíthetek?” elnevezésű projektjének célja, hogy olyan, középfokú tanulmányaikat már befejező 18 és 22 közötti fiatalokat, akik sem aktív hallgatói jogviszonnyal, sem foglalkoztatási jogviszonnyal nem rendelkeznek, egy fél éves önkéntes szolgálat keretében bevezesse az önkéntes tevékenységbe. Az Önkéntes a tevékenységét havonként 80 órában (átlagosan heti 20 órában, egyéni beosztás szerint, a tevékenység helye szerinti szervezeti egység napi működési rendjéhez igazodóan), ellenszolgáltatás nélkül végzi, az önkéntes szerződés időtartama alatt mindösszesen egy alkalommal bruttó 25.000 Ft, azaz bruttó huszonötezer forint jutalmat kap.

A programban eltöltött fél év segít fejleszteni a kommunikációs készséget, az önismeretet, az alkalmazkodást, segít a felnőtté válásban, a tapasztalatszerzésben, a személyiségfejlődésben, új kapcsolatok kiépítésében és a munkaerőpiacra való bekerülésben.

A fiatalok az önkéntes munka mellett fejlesztő képzéseken vehetnek részt: választhatnak nyelvi tanfolyam (angol/német), vagy jogosítvány megszerzése között. A választott tanfolyamok az önkéntes fiataloknak a projekt kapcsán ingyenesek .

Az önkéntesség alatt nemcsak tapasztalatokkal gazdagodnak, hanem konkrét szakmákkal is megismerkednek, azok mindennapjaiba belelátva. (Pl.: ápoló, mentálhigénikus, orvos, adminisztrátor… stb.) A fiatalok az önkéntes munka során folyamatos tanácsadást vehetnek igénybe.

A program két helyszíne a Klinikai Központ (Gyermek Klinika, Pszichiátria Klinika, Ápolási és Szakdolgozói Igazgatóság Szakdolgozói Felnőttképzési Központ) és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház (Fül-Orr-Gége, Fej és Nyaksebészeti Osztály, Ápolási osztály, Felnőtt Pszichiátriai osztály).

Az önkéntesek által végezhető feladatok:

- a beteg környezetének rendben tartása, segítés az étkezésben,

- felolvasás, beszélgetés, beteg mellett tartózkodás, a betegek meghallgatása,

- a beteg kéréseinek tolmácsolása az ápolószemélyzet felé,

- kórtermekbe látogatás, igény szerinti segítségnyújtás, lelki támasz nyújtása a betegnek, hozzátartozónak egyaránt,

- egyéb, az ápolószemélyzetet segítő, szaktudást nem igénylő feladat végzése,

- gyermekprogramokban való részvétel, szabadidős tevékenységek szervezésében segítségnyújtás.

További információ:

DE Klinikai Központ: GÁL MÁRIA, ápolási és szakdolgozói alelnök

tel.: 06-52-255-816

galmaria@med.unideb.hu , [ mailto:apolasi.igazgato@klinikak.unideb.hu | apolasi.igazgato@klinikak.unideb.hu ]
Életmódi tanácsok!

- Válasszuk italunknak a vizet!!
• Együnk úgy, mint a franciák – halat, tenger gyümölcseit, sajtot, sok zöldséget, gyümölcsöt és kisebb
adagokat!
• Hagyjuk abba az evést mielőtt jóllaknánk!
• Ne együnk olyasmit, amit a dédszüleink nem tartottak volna ételnek!
• Főleg növényi ételt együnk!
• Ne együnk olyat, amit reklámoznak a TV-ben!
• Együnk sok színes – valódi színes zöldséget, gyümölcsöt frissen!
• Sószegény, kevés feldolgozott cukros ételt fogyasszunk és fehér liszt is kevesebb legyen!
• Ne együnk olyat, ami sokáig eláll, inkább olyat, ami gyorsan romlik!
• Sokat kell mozogni! Heti 3-5 alkalommal 30-60 perc közepesen intenzív vagy intenzív testmozgást
végezzünk legalább, legyünk rendesen leizzadva!
• Valódi ételt együnk - gabona, gyümölcs, zöldség, kevés hús, kevesebb zsír (de ne zsír nélkül)
• Ne együnk hidrogénezett növényi zsírt! (Margarint ne együnk!)
• Együnk olyat, amit emberek főztek, és ne olyat, ami gyárban készült!
• Húst inkább csak különleges alkalmakkor együnk!
Tisztelt betegeink, gondozottaink!

Tájékoztatjuk, hogy az EESZT rendszerbe érkeztetett e-receptjeit személyi igazolvánnyal a felírási igazolás (recept) nélkül is kiválthatja. Az érvényességi idő váltózatlanul 3 hónap! Bővebb tájékoztatásért a
https://portal.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal oldalon tájékozódhat vagy érdeklődjön rendelőnkben, elérhetőségeinken!
Adatkezelési tájékoztató

Prevent Medical Bt.

I. Tájékoztatás módja
1. Jelen tájékoztató (továbbiakban: Adatkezelési Tájékoztató) a Prevent Medical Egészségügyi Szolgáltató Bt. egészségügyi, betegellátást nyújtó főtevékenysége során, valamint üzletszerzési illetve marketing célú megkeresések (továbbiakban külön-külön: Szolgáltatás, együttesen: Szolgáltatások) során felmerülő személyes adatkezelésre vonatkozik. Jelen tájékoztató irányadó minden olyan további esetben, szolgáltatás vonatkozásában, amelyre a Prevent Medical Bt. jelen tájékoztató alkalmazását írja elő. Az Adatkezelési Tájékoztató a Prevent Medical Bt. által követett adatkezelési elveket és gyakorlatot, a Prevent Medical Bt. által kezelt személyes adatok típuskörét, az adatkezelés célját, valamint az érintettek jogai gyakorlásának lehetőségeit rögzíti.
2. Az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat a Prevent Medical Bt. jogosult a páciensek, szerződött cégek, gyógyszerképviselők, egyéb partnerek (továbbiakban Partnerek) tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések az Adatkezelési Tájékoztatóban rögzítettek alapján válnak hatályossá az adott Partnerrel szemben, amely rendelkezések a Szolgáltatás közzétételt követő első használata alkalmával válnak hatályossá. Az adatkezelés megváltozása nem jelentheti a személyes adatok céltól eltérő kezelését.

II. Adatkezelés elvei
1. A Prevent Medical Bt. a rögzített személyes adatokat a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályokkal az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénnyel –, az adatvédelemre vonatkozó nemzetközi egyezményekkel, uniós jogi aktusokkal, valamint a reklámszabályozással és egyéb jogszabályokkal összhangban kezeli.
2. Az Adatkezelési Tájékoztatóban használt kifejezéseket az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmező rendelkezései között meghatározott fogalmak szerint kell értelmezni.

2.1. Az adatkezelő:
Prevent Medical Bt.
Telephely: 4220. Hajdúböszörmény, Balassi B. u. 17.
cégjegyzékszám:09-06-014928
E-mail: hamorine.ke@gmail.com
2.2. A kezelt adatok köre:
A Prevent Medical Bt által kezelt adatok körébe az alábbi adatok tartoznak:
- családi és utónév
- email cím
- születési hely, dátum
- lakcím
- telefonszám
- TAJ szám
- egészségügyi adatok
A nyilvántartott adatokról a Partner kérésére az alább részletezett módon betekintést biztosít a Prevent Medical Bt.
III. Adatkezelés célja
1. A Prevent Medical Bt. adatkezelésének célja a Szolgáltatás(ok) nyújtása. A Szolgáltatás nyújtása körében cél:

a) a Partnerek azonosítása, a többi Partnertől való megkülönböztetése, a Partnerrel való kapcsolattartás, illetéktelenek személyes adatokhoz való hozzáférésének megakadályozása; b) reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés, szolgáltatások promotálása
c) beteg elégedettségi felmérésre szolgáló adatbázis felépítése;
d) a jogszabályok által elrendelt adatkezelések és adatszolgáltatások teljesíthetősége a
IV. Adatkezelés jogalapja
1. A személyes adatok a Prevent Medical Bt. általi felvétele és kezelése a Szolgáltatást igénybe vevő Partner önkéntes hozzájárulásán alapul alapesetben a Partner által személyes adatfelvétel által, vagy a Szolgáltató honlapján keresztül. A Partner a hozzájárulást az adott Szolgáltatás igénybevételére (személyes megjelenése által a Szolgáltatás igénylése során vagy a céges weboldal(ak) megnyitása, hírlevélre való feliratkozással), használatának kezdeményezésével, használatával adja meg.
2. A 14. életévét be nem töltött kiskorú és az egyébként cselekvőképtelen Partner nevében a törvényes képviselő adhat hozzájárulást. A 14. életévet betöltött, de 16. életévét még be nem töltött kiskorú, valamint az egyébként korlátozottan cselekvőképes Partner a törvényes képviselőjének beleegyezésével vagy utólagos jóváhagyásával adhat hozzájárulást az adatkezeléshez. A 16. életévét betöltött kiskorú Partner önállóan adhat hozzájárulást, jognyilatkozata érvényességéhez törvényes képviselőjének
Debreceni Egyetem Klinika Központ ONKOLÓGIAI KLINIKA


Jelenlegi befogadási rend:

Új beteg első jelentkezése a DE KK Klinikai Onkológiai Osztály Betegfelvételi Irodájában minden nap 9-11 óra között.
Előzetes időpont egyeztetés a 06-52-255-260, 06-51-411-717/54260 telefonszámok valamelyikén.

A kemoterápiás kezelések és kontroll vizsgálatok előjegyzése alapján történnek. Amennyiben a beteg nem rendelkezik időponttal, a(06-52) 255-260 telefonszámon kérhet,13-15 óra között.

Az előjegyzett kemoterápiára érkező betegeket kérik, hogy legkésőbb 11:00 óráig érkezzenek meg a szűkséges friss (3 munkanapnál nem régebbi) labor leletekkel.

Kontroll vizsgálat előzetes egyeztetés alapján történik, a kemoterápiás kezelésre érkezett betegek ellátását követően. Bejelentkezés: 10:00-12:00 óra között.
Intim torna - Kegel-gyakorlatok :: Inkontinencia - InforMed Orvosi és Életmód portál :: Kegel-gyakorlatok, inkontinencia, intim torna


http://informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/ob_gyn/incontinence/intim-torna-kegel-gyakorlatok-175846.html
Megbízható internetes információs oldalak betegek részére

http://www.informed.hu (egészségügyi cikkek)
http://webbeteg.hu (betegségek)
http://www.hazipatika.com (gyógyszerek)
http://www.diagnozis.hu/betegtajekoztatok_szakterulet_szerint (általános betegtájékoztatás)
http://www.betegtajekoztatas.info (általános betegtájékoztatás)
http://www.medicalonline.hu/rovat/betegtajekoztato (általános betegtájékoztatás)
http://www.merevedesizavar.hu (férfiegészség)
.http://www.kodpiszkalo.blog.hu (gyógynövények, és egészségügyi tévhitek)
.Diabeteszinfo.hu (cukorbetegség)
.https://tajekozottbeteg.eu/ (általános betegtájékoztatás)
Betegszervezetek elérhetőségei

http://www.patikamagazin.hu/betegszervezetek/szervezet/osszes
http://www.bemosz.hu (Betegszervezetek Országos Szövetsége)
.http://www.rirosz.hu (Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége)
Szakmailag hiteles weboldal cukorbetegek
számára!

Orvosok által lektorált,folyamatosan
frissülő tartalom, interaktív, játékos
funkciók, képes illusztrációk,
letölthető segédanyagok

Diabeteszinfo.hu partner az életmódváltásban
Dohányzásról való leszokás segítése

ingyenesen hívható telefonszám: 0680/442-044